, ,

Blog 2 Spitsbergen 2.0 expeditie

Geen afleidingen

Als we ergens met elkaar iets kunnen bereiken, dan is het wel op een schip dat vaart op één van de mooiste plekken ter wereld. Keer op keer horen we hoe goed het is dat er geen wifi aan boord is of andere afleidingen zijn die het proces kunnen verstoren.
Als het overleggen even moeilijk wordt, dan gaan we naar het dek om weer inspiratie op te doen. Dan zien we hoe prachtig het hier is en wat we op het punt staan te verliezen als we nu niet ingrijpen.

Het proces is nodig, maar we horen ook geluiden dat het te langzaam gaat en we niet meer moeten praten maar gewoon dingen moeten gaan doen. Het is dus super spannend of we dit ook morgenochtend voor elkaar kunnen krijgen en met een gezamenlijk convenant van boord te kunnen stappen.

Gevolgen van klimaatverandering te zien
Vandaag gaan we naar de plek waar we echt van dichtbij klimaatverandering kunnen zien: waar de gletsjer in 10 jaar tijd zo ver is teruggetrokken dat er een eiland is ontstaan en we met het schip er achter kunnen varen.
Daarna is het weer pezen met de inhoudelijke sessies, tot het avondeten. Om vervolgens te rapporteren en onze doelstelling scherp te zetten. We zijn allemaal enthousiast en werken hard door.

Lees ook blog 1

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] 27/04/2018 : Besprekingen aan boord van het schilp >>>> […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie