Urban Interest

Het bedrijf

Het verduurzamen van vastgoed en maatschappelijk en milieubewust ondernemen is voor ons van groot belang uit hoofde van de noodzaak voor de toekomst van ons allen en het zo goed mogelijk kunnen bedienen van onze klanten.

De Thorbecketoren, een voormalig kantoorgebouw in Den Haag, is getransformeerd tot de luxe woonflat Bellavista. Bellavista is niet alleen een luxe woontoren op een bijzondere locatie met fenomenale uitzichten rondom, het is ook een duurzaam en energiezuinig gebouw. Zo wordt er gebruikgemaakt van stadsverwarming, balansventilatie en ledverlichting in de gemeenschappelijke ruimten. Maar uiteraard is ook het hergebruik van het gebouw een teken van duurzaamheid. Een bijzonder project en een voorbeeld voor onze toekomstige ontwikkelingen en transformatieprojecten.

Urban Interest
T: 070- 312 28 22

Piet van Dommelenhuis Utrecht
De kantoortoren Piet van Dommelenhuis (circa 22.000 m2), gelegen in Winkelcentrum Kanaleneiland, is opgekrikt van G naar B. Deze verbetering is gerealiseerd door in het kantoor overal energiezuinige verlichting aan te brengen. Ook is overal HR++beglazing geplaatst. De gevel is vernieuwd door de betonnen borstweringen te bekleden met aluminium cassettes. Hierdoor kreeg de toren een nieuwe identiteit: duurzaam, met een mooie uitstraling.

Wooncomplexen Dordrecht
De complexen in Dordrecht zijn aangesloten op duurzame stadsverwarming die draait op restwarmte van de vuilverbranding van HVC. De spouwmuren worden na-geïsoleerd en op de daken worden zonnepanelen geïnstalleerd die bedoeld zijn om de liften en algemene verlichting van stroom te voorzien. Door deze maatregelen gaan we van label F (gemiddeld) naar label B.

Wooncomplex De Stede Den Haag
Renovatie van het wooncomplex De Stede in Den Haag heeft geleid tot lagere woonlasten, we hebben in complex onder andere de volgende maatregelen uitgevoerd, het complex is aangesloten op de stadsverwarming, overal is dubbelglas aangebracht in nieuwe alluminium-/ kunstofkozijnen, van de buitengevels zijn alle spouwmuren geïsoleerd en van de balkons zijn loggia’s gemaakt.

Oosterhamrikkade Groningen
Transformatieproject van distributiecentrum naar appartementencomplex. De Oosterhamrikkade ligt ten noordoosten van het centrum van de stad Groningen. In december 2014 zijn hier oude bedrijfsgebouwen van het UMCG (circa 4.600 m2) gesloopt. Daarna is de bouw gestart van 148 appartementen, verdeeld over drie gebouwen. Het grootste gebouw (82 huurappartementen) blijft eigendom van Urban Interest. De andere twee gebouwen (66 appartementen) zijn verkocht. Op verzoek van de gemeente Groningen is de verschijningsvorm van de bestaande gebouwen gerespecteerd in de nieuwbouw. Die heeft dezelfde uitstraling gekregen. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst; de algemene ruimten zijn voorzien van led-verlichting. Daardoor zijn de energiekosten voor de algemene voorzieningen (verlichting, lift, e.d.) nihil.

Bij al onze nieuwe ontwikkelingen geldt duurzaamheid als uitgangspunt. Projecten die op korte termijn spelen zijn de transformatieprojecten Van Stolkweg te Den Haag, waarbij het bestaande kantoorgebouw wordt verbouwd tot luxe appartementencomplex, en de Plesmanlaan te Leiden, ook hier hebben we plannen een bestaand kantoorgebouw te transformeren naar multifunctioneel wooncomplex met meer dan 500 appartementen

Overige stakeholders