VORM Holding / NEXT Real Estate

Het bedrijf

Als ondernemer in de bouw en het vastgoed ben ik voortdurend bezig met verduurzaming.

Al onze nieuwbouw voldoet uiteraard aan minimaal de geldende wettelijk normen en in heel veel gevallen doen we zelfs een stap of een stapje extra om projecten nog duurzamer te maken. Bovendien zijn wij ook vastgoedbelegger en onze portefeuille omvat helaas ook complexen die, gezien de huidige inzichten, niet zo duurzaam zijn en dat wel kunnen worden. Ook daar besteden we nu heel veel aandacht aan om ons commercieel vastgoed een stevig labelsprong te laten maken. De verhuurbaarheid verbetert en we doen ook nog wat aan de toekomst van onze planeet. Ook in onze dagelijkse bezigheden maken we grote slagen, inmiddels draait ons hele bedrijf, inclusief de bouwplaatsen, op groene stroom. Wij waarderen het zeer dat ING REF het grote belang van verduurzaming inziet en daar een programma voor opzet voor haar relaties. De reis naar Spitsbergen zal nog pregnanter duidelijk maken met welk probleem onze aarde te maken heeft.”

Daan van der Vorm

Directeur/Eigenaar VORM Holding | NEXT Real Estate

VORM Holding | NEXT Real Estate
T: 078 642 1555

Project Poortugate

Ons kantoorpand Poortugate te Poortugaal heeft een oppervlakte van 6507 m2. Het pand is voorzien van een groot glazen atrium van 25 m breed, 20 m lang en 20 m hoog van enkelglas.

Dit atrium geeft voor onze huurders veel comfort klachten in de winter en zomer. Samen met Brakel Atmos Zijn wij op zoek gegaan naar de juiste verduurzaming voor dit atrium. Zowel de glasgevel als het glasdak zal volledig worden vervangen. De gevel zal worden voorzien van Triple beglazing en ventilatie ramen. Het dak zal worden voorzien van Triple beglazing en aan de zonzijde door Triple beglazing met BIPV panelen (zonnepanelen). Dit laatste is uniek in Nederland, het is voor het eerst dat er een Triple beglazing met BIPV wordt toegepast. Alle Aluminium kozijnkaders worden geïsoleerd. De ventilatie ramen zullen volledig computer gestuurd worden door middel van realtime/online weerberichten, dit voor een optimale verduurzaamde conditie te creëren in ons Atrium.

Overige stakeholders